Relatieproblemen, Rouw- en verliesverwerking, conflicten op het werk of bent je onzeker over jezelf? Dekker Counselling Lisse zet samen met u een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft.
Kindle DX Coupon Kindle Fire Coupon Kindle Touch 3G Coupon Amazon Coupon Codes 2012 Kindle Fire Coupon 2012 Kindle Keyboard 3G Coupon amazon kindle fire coupon 2012 Amazon Discount Code Amazon coupon Code Kindle Touch Coupon Logitech Harmony 880 Coupon Logitech Discount Samsung UN60ES6100 Coupon

Omhels je stress

Posted by on August 27, 2013 in Blog | 0 comments

Trillende benen, bonzend hart:  spreken in het openbaar geeft veel mensen stress. Meestal zien ze die stress als iets negatiefs. Vaak wordt er dan hulp gezocht door de stress te bestrijden met ontspanningsoefeningen. Soms is het beter om die spanning juist als iets nuttigs te zien ontdekten Amerikaanse onderzoekers. In een experiment moedigden zij de ene groep proefpersonen aan om voorafgaand aan een presentatie lichamelijke tekenen van spanning positief te interpreteren: bijvoorbeeld dat een bonzend hart betekent dat je lichaam je helpt om optimaal te presteren door meer zuurstofrijk bloed naar je brein te pompen. De andere groep kreeg geen voorbereiding. Tijdens de presentatie bleek de “positieve” groep niet alleen zelf het gevoel te hebben dat ze beter met hun spanning om konden gaan, er leek ook echt meer bloed door hun lichaam en hersenen te stromen. Als je stress-signalen interpreteert als teken dat er iets vreselijks staat te gebeuren, werkt dat juist averechts, leggen de onderzoekers uit, want raak je in paniek dan stroomt er juist minder bloed naar je brein en dat maakt je minder alert.

Een positieve instelling, vertrouwen in het eigen kunnen en soms een klein beetje extra adrenaline maakt ons als mens gelukkig en tevreden.

bron: psychologie magazine

Gespannen? Stress? Burn-out? Lichamelijke klachten? Onzeker? Ga in gesprek met een counsellor! Dekker Counselling Lisse in regio Zuid-Holland zet samen met jou een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft. Geen wachtlijst!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Stress of burn-out kan uiteindelijk je leven positief beïnvloeden".