Relatieproblemen, Rouw- en verliesverwerking, conflicten op het werk of bent je onzeker over jezelf? Dekker Counselling Lisse zet samen met u een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft.
Kindle DX Coupon Kindle Fire Coupon Kindle Touch 3G Coupon Amazon Coupon Codes 2012 Kindle Fire Coupon 2012 Kindle Keyboard 3G Coupon amazon kindle fire coupon 2012 Amazon Discount Code Amazon coupon Code Kindle Touch Coupon Logitech Harmony 880 Coupon Logitech Discount Samsung UN60ES6100 Coupon

Verzuimoorzaken

Posted by on July 16, 2013 in Blog | 0 comments

In een onderzoek naar verzuimoorzaken van 365/ ARBONed werden weinig verschuivingen geconstateerd. 37 procent van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door klachten van spieren en gewrichten. 32 procent door overige lichamelijke klachten en 31 procent door psychische klachten.

Verzuim met psychische klachten duurt langer (174 dagen) dan verzuim van lichamelijke klachten (166 dagen). Psychisch verzuim komt meer bij vrouwen voor (38 procent) dan bij mannen (26 procent) en in meer dan 70 procent van de verzuimgevallen is psychisch verzuim stressgerelateerd.

Door de economische ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn bedrijven gaan reorganiseren en hebben veel mensen hun baan verloren. Dat maakt dat hetzelfde werk met minder personeel moet gebeuren. Werknemers ervaren hierdoor een hogere werkdruk en hebben minder het gevoel dat ze hun eigen werk kunnen organiseren. Een verklaring hiervoor is dat stress ontstaat als je de controle  over je werk dreigt te verliezen.

Werknemers ervaren ook de financiële druk van de recessie en maken zich druk over hun persoonlijke situatie. Ze zoeken soms niet de hulp op die ze nodig hebben, omdat ze de eigen bijdrage voor de behandeling van psychische klachten niet kunnen missen. Hierin kan de werkgever een belangrijke rol spelen door de werknemer bijvoorbeeld counselling aan te bieden. Werkgevers zijn weliswaar geen zorgverzekeraars, maar niets doe lost het verzuim vaak niet op. En lang verzuim kost een werkgever meer geld dan de sessies van een counsellor!

Gespannen? Stress? Burn-out? Lichamelijke klachten? Onzeker? Ga in gesprek met een counsellor! Dekker Counselling Lisse in regio Zuid-Holland zet samen met jou een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft. Geen wachtlijst!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Stress of burn-out kan uiteindelijk je leven positief beïnvloeden".