Relatieproblemen, Rouw- en verliesverwerking, conflicten op het werk of bent je onzeker over jezelf? Dekker Counselling Lisse zet samen met u een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft.
Kindle DX Coupon Kindle Fire Coupon Kindle Touch 3G Coupon Amazon Coupon Codes 2012 Kindle Fire Coupon 2012 Kindle Keyboard 3G Coupon amazon kindle fire coupon 2012 Amazon Discount Code Amazon coupon Code Kindle Touch Coupon Logitech Harmony 880 Coupon Logitech Discount Samsung UN60ES6100 Coupon

Begeleiding bij Burn-out en Stress

 

Wat is een burn-out?

De werkdruk in Nederland is het hoogst in heel Europa. Tien procent van de Nederlandse bevolking kan worden aangemerkt als “burn-out”.

Burn-out ontstaat na jarenlange stress door onderdrukte emoties, (traumatische) situaties / gebeurtenissen op het werk of privé of een langdurige combinatie hiervan. Het gevolg hiervan is onder andere, een star en destructief denkpatroon (denkneuroses) en aanhoudende ononderbroken alertheid oftewel chronische stress.

Er is veel onduidelijkheid over burn-out. Wat helder is, dat het juist de mensen zijn met een (te) sterk verantwoordelijkheidsgevoel die opgebrand raken. Als je een burn-out  hebt, dan ben je ziek. Het is een ziekte waar jezelf een belangrijk aandeel hebt. Het is je dus niet “overkomen” dat betekent (gelukkig) dat je weer beter kunt worden. De oorzaak zit in een verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast.

Voorbeelden van factoren die stress / burn-out veroorzaken zijn:

  • Grote werkdruk.
  • Te grote verantwoordelijkheid hebben.
  • Slechte arbeidsomstandigheden.
  • Conflicten op het werk.
  • Relatieproblemen.
  • Ziekte of ziekte van gezinsleden.
  • Combinatie van werk / huishouding en gezinsleven, e.d.
  • Maar ook factoren in de persoon zelf, zoals niet assertief zijn, perfectionistisch zijn, geen hulp vragen e.d. zijn factoren die stress beïnvloeden

Wat is de rol van de counsellor?

De rol van de counsellor is het gefaseerd begeleiden van mensen die last hebben van stress of burn-out. De cliënt werkt aan zichzelf en zijn/haar werk en privéomgeving. Het is een individueel persoonsgericht ontwikkelingstraject.

Samen zetten we een traject uit waarin je, jezelf leert kennen, durft toe te geven aan eigen keuzes (niet meer vanuit de ander) om zodoende te leren om weer in je eigen kracht te geloven, want een burn-out kan uiteindelijk je leven positief beïnvloeden.

"Stress of burn-out kan uiteindelijk je leven positief beïnvloeden".