Relatieproblemen, Rouw- en verliesverwerking, conflicten op het werk of bent je onzeker over jezelf? Dekker Counselling Lisse zet samen met u een traject uit waarin je jezelf leert kennen, kiest voor jezelf en in je eigen kracht gelooft.
Kindle DX Coupon Kindle Fire Coupon Kindle Touch 3G Coupon Amazon Coupon Codes 2012 Kindle Fire Coupon 2012 Kindle Keyboard 3G Coupon amazon kindle fire coupon 2012 Amazon Discount Code Amazon coupon Code Kindle Touch Coupon Logitech Harmony 880 Coupon Logitech Discount Samsung UN60ES6100 Coupon

Counselling en coaching

Wat is het verschil tussen counselling en coaching?

Counselling en coaching zijn begrippen die dicht naast elkaar liggen en ook niet altijd strikt gescheiden zijn. Echter er is wel een wezenlijk verschil.  Het verschil tussen counselling en coaching wordt in het algemeen gevormd door de aard van het vraagstuk. Het werkgebied van de counsellor richt zich op vragen die betrekking hebben op het persoonlijke en emotionele vlak. Bij praktische en zakelijke vragen werk je met een coach. Tijdens het coachingstraject kan het accent verschuiven naar counselling en andersom.

Counselling

Counselling is en laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening, die  dieper ingaat op die emoties die een rol kunnen spelen bij de problemen van de cliënt. Mensen zoeken een counsellor op als ze niet lekker in hun vel zitten of tegen dingen aanlopen waar ze boos, gefrustreerd, verdrietig of bang van zijn. Dit levert vaak spanning op. Die spanning uit zich dan in bepaald gedrag of (vage) lichamelijke klachten. Samen onderzoeken we waar je kracht zit en hoe je die kan gebruiken.

Counselling wordt ingezet bij:

  • Oorzaken van ziekteverzuim
  • Stress en / of burn-out
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Rouw en verliesverwerking
  • Relationele problemen

Wat bied ik je als counsellor?

Samen onderzoeken we wat je nodig hebt om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Werkend vanuit een oplossingsgerichte benadering  krijg je zicht op nieuwe wegen  die te bewandelen zijn en die je eerder niet zag. Zo verbreed je het spectrum aan mogelijkheden om je eigen leven weer in de hand te nemen.

Coaching

Coaching biedt mensen begeleiding bij het bereiken van resultaten die hen voldoening geven in het persoonlijke en zakelijke leven. De begeleiding van een coach is meer sturend en richt zich op het verbeteren en verhogen van de kwaliteit van je privé of zakelijk leven.

De coach helpt je te reflecteren op je eigen ontwikkelingsproces en kan net dat stukje inzicht geven dat helpt om op eigen kracht verder te kunnen.

Voorbeelden van coachingsdoelstellingen.

  • Balans zoeken tussen werk en privé.
  • Conflictoplossingen.
  • Grenzen stellen.
  • Talenten en kwaliteiten onderzoeken en ontwikkelen.
  • Loopbaanbegeleiding.

Wat bied ik je als coach?

Als coach zet ik mij in om jouw proces te begeleiden. Ik stel vragen, luister met aandacht, houd je een spiegel voor, confronteer je,motiveer je en daag je uit!

"Stress of burn-out kan uiteindelijk je leven positief beïnvloeden".